ΑΘΗΝΑ
06:42
|
05.05.2024
Ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει επ’ αόριστον την έξωση της 11μελούς οικογένειας από το σπίτι τους στο Σέικχ Τζαράχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει επ’ αόριστον την έξωση της 11μελούς οικογένειας Σαλίμ από το σπίτι τους στη συνοικία Σέικχ Τζαράχ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η οικογένεια Σαλίμ επρόκειτο σύμφωνα με αρχικό ειδοποιητήριο της ισραηλινής αστυνομίας να διωχθεί από το σπίτι της την 1η Μαρτίου ώστε να κατοικηθεί το οίκημα από τον «νέο ιδιοκτήτη» τον ακροδεξιό Γιονατάν Γιοσέφ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερουσαλήμ.


Israeli policemen try to clear Palestinians and activists gathering to demonstrate in the flashpoint neighborhood of Sheikh Jarrah in Israeli-annexed east Jerusalem, on February 18, 2022. (Ronaldo Schemidt/AFP)

Τελικά σήμερα δικαστήριο της Ιερουσαλήμ αποφάσισε ότι η έξωση θα πρέπει να ανασταλεί για να δοθεί χρόνος να αποφασίσει επί του θέματος το εφετείο, στο οποίο έχουν προσφύγει δικηγόροι της οικογένειας των Παλαιστινίων.

Εδώ και βδομάδες η υπόθεση της 11μελούς οικογένειας είχε ανεβάσει εκ νέου στα ύψη την ένταση στο Σέιχ Τζαράχ της Ιερουσαλήμ όπου σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων εποίκων και Παλαιστινίων κατοίκων της συγκεκριμένης συνοικίας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ir Amim, σήμερα απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους στο Σέικχ Τζαράχ περίπου 300 οικογένειες Παλαιστινίων με αγωγές που έχουν καταθέσει εναντίον τους μεμονωμένοι Εβραίοι και οργανώσεις Εβραίων εποίκων που επικαλούνται ιδιοκτησιακά δικαιώματα που είχαν στα κτίρια παλιότεροι Εβραίοι κάτοικοι της περιοχής προ 60 ή 70 ετών.

Η γιαγιά της οικογένειας Σαλίμ ζούσε σε αυτό το σπίτι από το 1951.

Επιχείρηση σύλληψης σε Παλαιστίνιο νεαρό με σύνδρομο Down

ِΣάλο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν χτες οι εικόνες από την προσπάθεια σύλληψης ενός νεαρού Παλαιστινίου με σύδρομο Down στο Σέικχ Τζαράχ της Ιερουσαλήμ.

Ο νεαρός Μοχάμεντ Ατζλόνι μπήκε στο στόχαστρο των Ισραηλινών δίχως προφανή αιτία προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση άλλων Παλαιστινίων της περιοχής που προσπάθησαν να εμποδίσουν την σύλληψή του

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα