ΑΘΗΝΑ
06:23
|
05.05.2024
Η εξέλιξη καταγράφεται λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ουκρανία βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές στον Ντονμπάς» μετέδωσε απόψε λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 22.00 ώρα Ελλάδας ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Open στο Ροστόφ, Θανάσης Αυγερινός.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δυνάμεις του ουκρανικού πυροβολικού χτύπησαν το χωριό στο Ντονμπάς με τουλάχιστον οκτώ οβίδες των 122mm που είναι απαγορευμένες και από τις Συμφωνίες του Μινσκ καταστρέφοντας τουλάχιστον έξι σπίτια και ένα όχημα.

Η εξέλιξη συνιστά νέα επικίνδυνη κλιμάκωση στο ρευστό σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα της Ανατολικής Ουκρανίας με τη Ρωσία εδώ και καιρό.

Διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τις δημοκρατίες του Ντονμπάς

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, o Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε μάλιστα με αυτή την αφορμή συγχαρητήρια μηνύματα στους ομολόγους του από ΛΔ Ντονιέτσκ Ναταλία Νικονόροβα και ΛΔ Λουγκάνσκ, Βλαδισλάβ Ντεινέγκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα