ΑΘΗΝΑ
13:24
|
26.04.2024
Έκρηξη έπληξε μια τοποθεσία εξόρυξης στη Μπουρκίνα Φάσο, μια χώρα γνωστή για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία εξόρυξης χρυσού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ισχυρή έκρηξη κοντά σε τοποθεσία εξόρυξης χρυσού στη Μπουρκίνα Φάσο σκότωσε τουλάχιστον 59 ανθρώπους, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες και τοπικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Γκομπλόρα, στη νότια Μπουρκίνα Φάσο. Η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία χρυσού σε μια αυτοσχέδια τοποθεσία εξόρυξης, αν και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η πραγματική αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή, σύμφωνα με το Reuters.

Ένας μάρτυρας, ένας δασοφύλακας ονόματι Σαμσών Καμπού, που βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της έκρηξης περιέγραψε πως «Είδα πτώματα παντού. Ήταν φρικτό», σύμφωνα με το Associated Press.

Εικόνες από την καταστροφή στο σημείο μετά την έκρηξη έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δείχνουν ισοπεδωμένα δέντρα και εξοπλισμό, αλλά και ανθρώπινα πτώματα καλυμμένα με ψάθες.

Η Μπουρκίνα Φάσο φιλοξενεί πολυάριθμες τοποθεσίες εξόρυξης χρυσού, μερικές από τις οποίες είναι ανεπίσημες εγκαταστάσεις που λειτουργούν με ελάχιστους κανονισμούς. Η χώρα είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Αφρική.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα