ΑΘΗΝΑ
04:56
|
04.05.2024
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών άφησε ο Αμερικανός γιατρός, ακαδημαϊκός και ανθρωπολόγος Πολ Φάρμερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες (Δευτέρα, 22/2) σε ηλικία 62 ετών ο Αμερικανός γιατρός, ακαδημαϊκός, ανθρωπολόγος και συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού υγείας Partners in Health, Πολ Φάρμερ,

Ο Φάρμερ πέθανε απροσδόκητα σήμερα στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στη Ρουάντα, όπου δίδασκε τις τελευταίες εβδομάδες στο πανεπιστήμιο που συνίδρυσε. Πηγή κοντά στον Φάρμερ είπε ότι βρισκόταν στη Ρουάντα τις τελευταίες εβδομάδες διδάσκοντας στο University of Global Health Equity, την ιατρική σχολή στην ίδρυση της οποίας βοήθησε με την πρώην υπουργό Υγείας της χώρας, Άγκνες Μπιναγκουάχο.

Γνωστός για τις προσπάθειές του να παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε χώρες με χαμηλό εισόδημα ο Φάρμερ βοήθησε στην ίδρυση νοσοκομείων σε Ρουάντα και Αϊτή, αλλά και τη συμβολή του στον μαζικό ερχομό φαρμάκων στην τελευταία στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το 2020, ο Φάρμερ κέρδισε το Βραβείο Berggruen για τη Φιλοσοφία και τον Πολιτισμό, μια τιμή που απονέμεται σε ένα άτομο που έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση ιδεών που διαμορφώνουν τον κόσμο.

Πηγές: Huffington Post, NPR

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα