ΑΘΗΝΑ
09:44
|
26.04.2024
Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη συμφωνία με τη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχος των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησε Ουκρανούς δολιοφθορείς ότι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις πολίτες.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστό σήμερα το πρωί 22 Φεβρουαρίου ότι ομάδες Ουκρανών δολιοφθορέων πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στον αυτοκινητόδρομο Ντονιέτσκ- Χορλίβκα. Από την τρομοκρατική ενέργεια σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι», δήλωσε ο Έντουαρντ Μπασούριν επικεφαλής της πολιτοφυλακής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Σε ένα ακόμα επεισόδιο όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputink ομάδα δημοσιογράφων δέχθηκε πυρά καθ’ οδόν προς την Γκορλόβκα. «Οι ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στο σημείο που είχε σημειωθεί το βράδυ έκρηξη βόμβας» δήλωσε ο δημοσιογράφος Πάτρικ Λάνκαστερ, ο οποίος ήταν στην ομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει συζητήσει ακόμα τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην ανατολική Ουκρανία, αλλά ότι τα δύο σχέδια συνθηκών θα της το επιτρέψουν και θα είναι έτοιμη να δράσει εάν χρειαστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Αντρέι Ρουντένκο έκανε το σχόλιο αυτό καθώς οι Ρώσοι νομοθέτες επρόκειτο να συζητήσουν και να ψηφίσουν τις συνθήκες φιλίας με τις δύο αποσχισθείσες ουκρανικές περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, τις οποίες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες.

Να σημειωθεί ότι μετά το Ντονιέτσκ και το λαϊκό συμβούλιο (κοινοβούλιο) της λαϊκής δημοκρατίας του Λουγκάνσκ επικύρωσε τη συμφωνία φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του TASS που ήταν παρών στη συνεδρίαση η επικύρωση εγκρίθηκε ομόφωνα από τους 46 βουλευτές που ήταν παρόντες στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία έληξε με χειροκροτήματα που συνοδεύονταν από επιφωνήματα όπως «Ευχαριστώ, Ρωσία!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα