ΑΘΗΝΑ
03:28
|
19.04.2024
Στην αγορά εμπορευμάτων, οι εξελίξεις στέλνουν το πετρέλαιο σε νέα υψηλά 7,5 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν να έλθει σε οριστική ρήξη με τη Δύση, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, αλλά και δίνοντας εντολή για ανάπτυξη «ειρηνευτικών δυνάμεων» στις περιοχές αυτές, που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές, έχει σημάνει συναγερμό στις αγορές. 

Τα ταμπλό στις αγορές μετοχών της Ασίας δείχνουν βαθύ κόκκινο, ενώ οι τιμές του πετρελαίου επιδίδονται σε μίνι – ράλι. Εντονότερες είναι οι ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου ο Hang Seng υποχωρεί 3,1%.

Απώλειες 1,7% στο Τόκιο και 1,5% στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Ελαφρώς πιο συγκρατημένη η πτώση στη Σαγκάη, με τον Σύνθετο Δείκτη στο -1,3%. Στο -1% και το Σίδνεϊ.

Τα futures των ευρωπαϊκών μετοχών αποκαλύπτουν ότι και οι βασικοί δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου θα ανοίξουν με απώλειες άνω του 1%. Χθες το βράδυ στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones, S&P 500 έκλεισαν με συγκρατημένη πτώση, αλλά δεν αποκλείεται σήμερα οι πιέσεις να είναι εντονότερες. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι εξελίξεις στέλνουν το πετρέλαιο σε νέα υψηλά 7,5 ετών. Με άνοδο της τάξης του 2,2% το μπρεντ φτάνει στα 97,4 δολάρια το βαρέλι – για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2014.  Την ίδια ώρα το αμερικανικό αργό με κέρδη άνω του 3,6%  αγγίζει τα 94,4 δολάρια το βαρέλι. 

Στο μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχεται και το ρούβλι, καθώς τα ρωσικά assets σφυροκοπούνται από γεωπολιτικού φόβους. Εντός αυτού του πλαισίου, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε πως είναι έτοιμη να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να προσαρμοστεί στην αυξημένη αστάθεια, η κεντρική τράπεζα δήλωσε πως οι τράπεζες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την αξία των μετοχών και ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους στις 18 Φεβρουαρίου, στα αποτελέσματα κερδοφορίας μέχρι τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα