ΑΘΗΝΑ
02:58
|
20.04.2024
Για τις 24 Φεβρουαρίου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση Λαβρόφ - Μπλίνκεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα εξακολουθεί να είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, καθώς η απόφαση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των λαϊκών δημοκρατιών του Ννονιέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν επηρεάζει την ετοιμότητα για διάλογο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι Solovyov Live YouTube.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για μια διαπραγματευτική διαδικασία», απάντησε η Ρωσίδα διπλωμάτης, σε ερώτηση για το κατά πόσο η χθεσινοβραδινή απόφαση του Ρώσου προέδρου επηρεάζει τα σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Αμερικανού ομολόγου του Άντονι Μπλίνκεν. «Η θέση μας παραμένει η ίδια. Είμαστε έτοιμοι για μια διαπραγματευτική διαδικασία. Είμαστε πάντα υπέρ της διπλωματίας», απάντησε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα, ότι η συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 24 Φεβρουαρίου. Οι ΗΠΑ νωρίτερα, είχαν αναφέρει, ότι η συνάντηση θα γίνει εκτός αν «η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία».

Σε άλλο σημείο της εμφάνισής της στο κανάλι Solovyov Live YouTube, η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι η Ρωσία θεωρεί πως οι συμφωνίες του Μινσκ δεν είναι πλέον σημαντικές για το καθεστώς του Κιέβου. «Υποθέτουμε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ έπαψαν να είναι σημαντικές για το καθεστώς του Κιέβου» ανέφερε η Ρωσία διπλωμάτης, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία αποχώρησε από το Μινσκ 2.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα