ΑΘΗΝΑ
00:17
|
05.05.2024
Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από τη συγκέντρωση ναυτεργατών και σωματείων στο υπουργείο Ναυτιλίας με αφορμή την τραγωδία με το Euroferry Olympia.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ναυτεργάτες, οδηγοί φορτηγών και σωματεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση – διαμαρτυρία σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας, για το «εφοπλιστικό έγκλημα» στο Euroferry Olympia. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ζήτησαν να σταματήσει το «αίμα εργατών για τα κέρδη των εφοπλιστών». Τρία μέλη των σωματείων έγιναν δεκτά από το υπουργείο Ναυτιλίας για να συζητήσουν το φλέγον θέμα.

Στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία κατήγγειλαν «τις εγκληματικές ευθύνες των εφοπλιστών, των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, υπουργείου Ναυτιλίας, λιμενικών αρχών, θυσιάζοντας την ανθρώπινη ζωή στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών». Ως προς την κατάσταση του Euroferry Olympia, τα ναυτεργατικά σωματεία υπογράμμισαν πως «η εφοπλιστική εταιρεία, το υπουργείο Ναυτιλίας, οι λιμενικές αρχές γνώριζαν για τις παρατηρήσεις που είχαν καταγραφεί στο πλοίο σε εκτεταμένους ελέγχους από την Επιθεώρηση του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στις 15/10/2021 και στις 16/02/2022 και συγκεκριμένα:

  • Συσκευές κλεισίματος στεγανές πόρτες (όχι όπως απαιτείται).
  • Επιχειρησιακό φυλλάδιο πυρασφάλειας (ατελής).
  • Διαμονή, εγκαταστάσεις αναψυχής, τρόφιμα και τροφοδοσία (καθαριότητα – βρώμικος).
  • Υγειονομικές εγκαταστάσεις (δεν είναι σωστά επανδρωμένα).
  • Αερισμός – χώροι εργασίας (όχι όπως απαιτείται).

Στον Αστακό το Euroferry Olympia

Έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το πλοίο «Euroferry Olympia», η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί της Τρίτης από τις βόρειες ακτές της Κέρκυρας. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσδεσης του στο λιμάνι από τα ρυμουλκά που το συνοδεύουν, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου για τους 10 εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών που βρίσκονται μέσα σε αυτό από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο λιμάνι βρίσκονται 60 διασώστες που θα επιχειρήσουν όταν δέσει το πλοίο, οι συγγενείς των εγκλωβισμένων οδηγών, εκπρόσωπος της βουλγαρικής πρεσβείας στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι βουλγαρικών ΜΜΕ, καθώς από τα 10 άτομα στα γκαράζ του πλοίου, τα 7 είναι από τη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για τη μετακίνηση του πλοίου που προκάλεσε την οργή των συγγενών των εγκλωβισμένων οδηγών, έλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας μετά την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη θέση όπου βρισκόταν στη βόρεια Κέρκυρα.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε τη μετακίνησή του σε ασφαλές λιμάνι προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το υπουργείο επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες της μετακίνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα