ΑΘΗΝΑ
21:31
|
07.05.2024
Στο στόχαστρο της ομάδας χάκερς PGA έπεσαν, μεταξύ άλλων η Κεντρική Συνεταιριστική Τράπεζα Βόρειας Μακεδονίας, η TTK Bank και η Stopanska Banka AD Bitola.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δεύτερη  (από την αρχή του μήνα) διαδικτυακή επίθεση σε ιστοσελίδες τραπεζών της Βόρειας Μακεδονίας εξαπέλυσαν σήμερα χάκερς από την λεγόμενη ομάδα «Ισχυρός Ελληνικός Στρατός» («Powerful Greek Army» ή PGA).

Η ομάδα χάκερς PGA, που έχει δημιουργηθεί από το 2016 αναλαμβάνοντας έκτοτε δράση εντός και εκτός Ελλάδας, είχε «επιτεθεί» στις αρχές του μήνα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας της Βόρειας Μακεδονίας, προβάλλοντας την δραστηριότητά τους σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με πρώτο το Τουίτερ με την ακόλουθη φράση:

«Έχουμε πρόσβαση ακόμα και στα συστήματα κάμερας τους. Σας παρακολουθούμε 24/7, έχουμε μάτια παντού στα Σκόπια».

Στο στόχαστρο της ομάδας χάκερς PGA  έπεσαν, μεταξύ άλλων η Κεντρική Συνεταιριστική Τράπεζα Βόρειας Μακεδονίας, η TTK Bank, η Stopanska Banka AD Bitola, η Komercijalna, η UNI Bank, η ProCredit Bank, η NBRM, η Sparkasse, και άλλες.

Οι χάκερς εξαπέλυσαν επίθεση χρησιμοποιώντας την τεχνική DDoS που επιδιώκουν να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανες να δεχτούν άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσουν άλλους πιθανούς χρήστες ή πελάτες.

Η τεχνική DDoS είναι μια επίθεση σε ιστοσελίδες, στην οποία ένας τεράστιος αριθμός εικονικών πελατών από διαφορετικές τοποθεσίες προσποιούνται ότι θέλουν πληροφορίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την «υπερφόρτωση» του διακομιστή με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ή να καθυστερεί πολύ να ανταποκριθεί σε αιτήματα πραγματικών χρηστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα