ΑΘΗΝΑ
19:58
|
11.05.2024
Οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα έχουν ξεπεράσει τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, όντας, η κύρια αιτία θανάτου από τραυματισμό στις ΗΠΑ.
Three pistols laying on table with bullets
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα έχουν ξεπεράσει τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και πλέον είναι η κύρια αιτία θανάτου από τραυματισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη (23/2) στο ιατρικό περιοδικό Trauma Surgery and Acute Care Open.

Βασισμένη σε στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) μεταξύ 2009 και 2018 η εν λόγω έρευνα υπολόγισε το σύνολο των απωλειών με βάση το μέσο προσδόκιμο ζωής και κατέγραψε 1,44 εκατομμύρια χρόνια πιθανής απώλειας ζωής λόγω θανάτων από πυροβόλα όπλα, μέγεθος που ξεπερνά το αντίστοιχο των τροχαίων ατυχημάτων (1,37 εκατομμύρια χρόνια).

«Το κύριο επιχείρημα είναι ότι το δικαίωμα να φέρεις όπλα για να αποτρέψεις τραυματισμούς ή να αμυνθείς από επιτιθέμενους μπορεί να οδηγήσει σε μικρό αριθμό αποτρέψιμων θανάτων είναι μια εύλογη θεωρία, ωστόσο, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η προκύπτουσα πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα ισοδυναμεί με αύξηση των θανάτων λόγω αυτοκτονιών με πυροβόλα όπλα στα ίδια άτομα που προηγουμένως απαιτούσαν πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα», αναφέρει μεταξύ άλλων η έρευνα.

Εν τω μεταξύ, η πλειονότητα των θανάτων από όπλα που σχετίζονται με ανθρωποκτονίες ήταν μεταξύ των μαύρων ανδρών, με 3,2 εκατομμύρια χρόνια πιθανής απώλειας ζωής, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε ανθρωποκτονίες τείνουν να είναι νεότεροι, ενώ μεταξύ των γυναικών, οι ανθρωποκτονίες με όπλα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10% τα τελευταία 10 χρόνια και οι αυτοκτονίες με όπλα αυξήθηκαν πάνω από 31%.

Πηγές: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα