ΑΘΗΝΑ
14:37
|
05.05.2024
Γυναίκες που γεννούν στα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν ξανά παιδιά, ενώ όσες γεννούν στο σπίτι μένουν ξανά έγκυες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στελέχη των δικαστικών αρχών του Παναμά, και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα την κοινότητα των Ngobe-Bugle, μιας από τις πολυπληθέστερες ομάδες ιθαγενών του Παναμά, προκειμένου να ερευνήσουν ισχυρισμούς περί μη συναινετικής στείρωσης ιθαγενών γυναικών.

Σε συνεδρίαση της αρμόδιας για τις γυναίκες επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η βουλευτής Walkiria Chandler δήλωσε ότι αριθμός ιθαγενών γυναικών υποβλήθηκαν σε στείρωση σε δημόσια νοσοκομεία στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Bocas del Toro.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή κοινοβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν κρούσματα λεϊσμανίασης σε παιδιά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης γυναίκα ιθαγενής κατήγγειλε ότι η κόρη της πέθανα κατά τη διάρκεια της γέννας επειδή τα τοπικά νοσηλευτικά ιδρύματα της αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη.

Η ίδια γυναίκα κατήγγειλε επίσης ότι γυναίκες που γέννησαν στα νοσοκομεία Changuinola και Almirante δεν μπόρεσαν να κάνουν ξανά παιδιά, ενώ «όσες γεννούν στο σπίτι μένουν ξανά έγκυες».

«Πρόκειται για νεαρές παντρεμένες γυναίκες που γεννούν και οι γιατροί δεν τους επιτρέπουν να κάνουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Μόλις κάνουν δύο τρία παιδιά, τις υποβάλουν σε στείρωση. Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν πρέπει να πάρουν την απόφαση χωρίς να γνωρίζουν εάν η μητέρα εάν επιθυμεί να στειρωθεί», κατήγγειλε η ιθαγενής γυναίκα σύμφωνα με όσα κατέγραψε στα αρχεία της η επιτροπή που επισκέφθηκε την περιοχή.

Αν και το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες, τελικά ανακοινώθηκε πως «δεν υπάρχουν στοιχεία» για αναγκαστική στείρωση στα αρχεία των δύο νοσοκομείων.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα