ΑΘΗΝΑ
08:16
|
23.04.2024
Η αμερικανική μαύρη αρκούδα έχει «διαρρήξει» δεκάδες σπίτια στην Καλιφόρνια από το περασμένο καλοκαίρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αμερικανική μαύρη αρκούδα, η οποία ακούει στο όνομα «Χανκ το Τανκ», καταζητείται από την αστυνομία της Καλιφόρνιας για δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών σε γειτονιές κοντά στη λίμνη Τάχο από το περασμένο καλοκαίρι.

Η αρκούδα-διαρρήκτης ζυγίζει 227 κιλά, πολύ περισσότερο από μια μέση αρκούδα του είδους της, και φαίνεται να «παρέκαμψε» την περίοδο της χειμερίας νάρκης λόγω της συνεχούς πρόσβασής της σε τροφή.

Οι αρχές της Καλιφόρνιας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί να γίνει ευθανασία στο θηλαστικό, το οποίο έχει εξοικειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό με την παρουσία των ανθρώπων. Στο ενδεχόμενο αυτό αντιδρούν οργανώσεις για την προστασία της Άγριας Φύσης, οι οποίες απλά προτείνουν να εγκατασταθεί ο «Χανκ το Τανκ» σε κάποιο καταφύγιο άγριων ζώων.

Ο Χανκ κέρδισε την προσωνυμία «τανκ ή άρμα μάχης» από τον τρόπο με τον οποίο «εισβάλει» στα σπίτια. «Έχει μάθει να χρησιμοποιεί το μέγεθος και τη δύναμή του για να μπαίνει στα σπίτια», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τμήματος Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας, Πίτερ Τίρα. «Έχει μπουκάρει μέσα από κλειστές πόρτες γκαράζ, από κεντρικές εισόδους και από παράθυρα», πρόσθεσε. Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της λίμνης Τάχο η αμερικανική μαύρη αρκούδα έχει επίσης κερδίσει το όνομα και τον τίτλο του «Βασιλιά Ερρίκου» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φυσιολογικές και μη θανάσιμες μέθοδοι απώθησης για τις αρκούδες – όπως οι σειρήνες και τα τέιζερ – δεν πιάνουν στον Χανκ. Η τοπική οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής, «Bear League», εξηγεί ότι ο Χανκ έχε εθιστεί στο φαγητό των ανθρώπων. Η οργάνωση έχει προτείνει στις αρχές να παγιδεύσουν την αρκούδα και να τη μεταφέρουν σε κάποιο καταφύγιο. Ζητούν επίσης από τους πολίτες να ασφαλίζουν καλύτερα τα σκουπίδιά τους. «Ο Χανκ άλλαξε διατροφικές συνήθειες. Αντί να τρέφεται με άγρια μούρα ή μυρμήγκια προτιμά τα αποφάγια, από πίτσες, παγωτά κι άλλες θερμιδικές βόμβες». Οι αρχές έχουν λάβει περισσότερες από 150 κλήσεις για τις ζημιές του Χανκ. Τους τελευταίες έξι μήνες έχει μπει σε περισσότερα από 40 σπίτια και τα έκανε… αγνώριστα.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Η «έτσι»

Ο καιρός σήμερα: Λασποβροχές, σκόνη και ζέστη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα