ΑΘΗΝΑ
05:17
|
22.05.2024
Ο άνδρας, ο οποίος είχε όπλο, ελέγχθηκε για την πιθανότητα να έχει πάνω του εκρηκτικά από ένα ρομπότ καθώς κείτονταν τραυματισμένος στο έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε τον δράστη χτυπώντας τον με ένα αστυνομικό όχημα καθώς εκείνος έφευγε τρέχοντας από το κατάστημα της Apple στο Άμστερνταμ.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε όπλο, ελέγχθηκε για την πιθανότητα να έχει πάνω του εκρηκτικά από ένα ρομπότ καθώς κείτονταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένοπλη ληστεία εξελίχθηκε αργότερα σε κατάσταση ομηρίας. Τουλάχιστον ένα άτομο κρατήθηκε για ώρες.

Ο όμηρος τελικά απελευθερώθηκε χωρίς να τραυματιστεί και ο δράστης συνελήφθη και έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, είπε η αστυνομία.

Οι αξιωματικοί κλήθηκαν για πρώτη φορά στο κατάστημα της Apple στην περιοχή Leidseplein του Άμστερνταμ την Τρίτη περίπου στις 17:40 τοπική ώρα.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα ολλανδικά μέσα έδειχναν έναν άνδρα να κουνάει ένα πυροβόλο όπλο στο ένα χέρι ενώ κρατούσε ένα άτομο στο άλλο του χέρι.

Καθώς εκτυλισσόταν το περιστατικό, η αστυνομία ζήτησε από τους ανθρώπους στην περιοχή να σταματήσουν να μοιράζονται εικόνες ή ζωντανές ροές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια όσων ήταν ακόμα μέσα στο κτίριο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο AT5 ανέφερε ότι κοντινοί μάρτυρες άκουσαν πυροβολισμούς καθώς ξεκίνησε το περιστατικό, αλλά η αστυνομία δεν το έχει επιβεβαιώσει. Σε ένα tweet, η αστυνομία είπε ότι αργότερα «κατάφεραν να σταματήσουν τον όμηρο χτυπώντας τον καθώς έφευγε τρέχοντας» από το κτίριο.

Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία είπε ότι ο δράστης ήταν ένας 27χρονος κάτοικος του Άμστερνταμ που είχε ζητήσει από το κατάστημα μεγάλο χρηματικό ποσό σε κρυπτονομίσματα.

Το κατάστημα Leidseplein Apple βρίσκεται σε μια δημοφιλή πλατεία στο εξωτερικό της σειράς δακτυλιοειδών καναλιών στο κέντρο της πόλης του Άμστερνταμ.

Είναι το εμβληματικό κατάστημα της εταιρείας στην πόλη και κατέχει εξέχουσα θέση στο κτίριο Hirsch των αρχών του 20ου αιώνα στη νότια γωνία της πλατείας.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα