ΑΘΗΝΑ
16:22
|
03.05.2024
Η έκτη δολοφονία εργαζόμενης σε ΜΜΕ μέσα στο 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια και μοντέλο Μισέλ Πέρες Ταδέο, γνωστή ως Μισέλ Σιμόν, βρέθηκε νεκρή, χθες Τρίτη, νότια της πρωτεύουσας του Μεξικού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΜΕ που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.

Όπως, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πόλης του Μεξικού το σώμα τής 29χρονης παρουσιάστριας βρέθηκε, τυλιγμένο σε σεντόνια, από εργάτες που προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά στον αυτοκινητόδρομο Picacho-Ajusco.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, oι μεξικανικές αρχές, που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα αίτια του θανάτου της 29χρονης, δήλωσαν ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια για το θάνατο της παρουσιάστριας, την εξαφάνιση της οποίας είχαν καταγγείλει συγγενείς της την περασμένη Παρασκευή.

Ομάδες προστασίας των μέσων ενημέρωσης και ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι εγκληματικές ομάδες και συμμορίες ναρκωτικών, καθώς και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, που ενοχλούνται από την ερευνητική δραστηριότητα των δημοσιογράφων, είναι ύποπτοι για τη διεξαγωγή πολλών από τις δολοφονίες εργαζομένων στα ΜΜΕ που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο Μεξικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε χθες Τρίτη ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί φέτος στο Μεξικό είναι πολύ ανησυχητικός.

«Ενώνω τη φωνή μου με όσους καλούν για μεγαλύτερη λογοδοσία και μέτρα προστασίας των μεξικανών δημοσιογράφων. Η καρδιά μου βρίσκεται στους αγαπημένους εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την αλήθεια», σημείωσε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Στην Τιχουάνα (βόρεια), δημοσιογράφοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε νέα διαδήλωση με κεντρικό αίτημα η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να λάβει μέτρα για τον τερματισμό της βίας εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα