ΑΘΗΝΑ
15:01
|
26.04.2024
Για «ξεκάθαρο βιασμό της λογικής» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πόρτα της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη θα περάσει, σήμερα Τετάρτη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, έξι χρόνια μετά τον σάλο που ξεσήκωσε ο σχετικός διαγωνισμός.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει σε βάρος του πλημμεληματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Βουλή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σε μια υπόθεση που μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2020 μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι υπήρξε εικονική συναλλαγή με λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία προκειμένου να εξασφαλίσει ο ίδιος την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος έχει ήδη απολογηθεί κατηγορούμενος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, ο πρώην Υπουργός Επικρατείας ήταν το κεντρικό πρόσωπο του σχεδίου που οργανώθηκε προκειμένου να αποκτήσει και να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς αρνείται κατηγορηματικά όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας και κάνει λόγο για «ξεκάθαρο βιασμό της λογικής».

Μετά την απολογία του Νίκου Παππά η ανακριτική έρευνα ολοκληρώνεται και η σκυτάλη περνά στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί για το να η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα