ΑΘΗΝΑ
09:26
|
08.05.2024
Ουρές αυτοκινήτων στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, ουρές ανθρώπων έξω από σούπερ μάρκετ και ATM.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και την ανακοίνωση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της χώρας του για την «αποναζιστοποίηση» της Ουκρανίας. Ο Ζελένσκι κήρυξε την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη χώρα του και υποσχέθηκε τη νίκη στους πολίτες του.

Στο Κίεβο η ανησυχία του κόσμου είναι δικαιολογημένη και αναμενόμενη. Όπως αναφέρει το BBC αυτήν την ώρα στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, παρατηρείται μια τάση μαζικής φυγής με αυτοκίνητα και λεωφορεία ενώ κάποιοι αναζήτησαν καταφύγιο στους υπόγειους διαδρόμους του Μετρό.

Η παρουσία του στρατού στους δρόμους του Κιέβου είναι εμφανής. Ωστόσο, ο ανταποκριτής του Politico στο Κίεβο μετέφερε μια άλλη εικόνα: «Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη στους δρόμους. Δεν έχω δει ούτε μία στρατιωτική περιπολία», είπε και πρόσθεσε, «οι αστυνομικοί που φρουρούν τις πρεσβείες φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και φορούν κράνη».

Ακούγονται σειρήνες. Τουρίστες με βαλίτσες βιάζονται να φύγουν από την Ουκρανία και αρνούνται να απαντήσουν στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των ανταποκριτών των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ένας πολίτης δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης στα κινητά τηλέφωνα και με το διαδίκτυο.

Τέλος πλήθος κόσμου σπεύδει στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτεί τρόφιμα αλλά και στα ATM για αναλήψεις.

Ζωντανή εικόνα από την πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητέρες δολοφονημένων γυναικών μιλούν για τις γυναικοκτονίες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Η Ράφα θα μετατραπεί σε νεκροταφείο

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του κόμβου Κηφισίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα