ΑΘΗΝΑ
07:29
|
03.05.2024
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία «διασφαλίσει την ασφάλεια όλων όσων ζουν στην Ουκρανία» συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων πολιτών και των Τατάρων της Κριμαίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και αποτελούν «βαρύ πλήγμα» για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Σε ομιλία του σε διεθνή συγκέντρωση στην Άγκυρα σήμερα, Πέμπτη, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία — η οποία έχει στενούς δεσμούς τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία — «λυπάται ειλικρινά» που οι δύο χώρες έρχονται αντιμέτωπες. «Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τις οποίες έχουμε βαθείς ιστορικούς δεσμούς και φιλικές σχέσεις, μέσω διαλόγου, στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις γνωστές συμφωνίες του 2015 που αποσκοπούσαν στην αποκατάσταση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε ακόμα ότι η Τουρκία «θα κάνει το καθήκον της για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων όσων ζουν στην Ουκρανία», συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων πολιτών και των Τατάρων της Κριμαίας, με τους οποίους η Τουρκία μοιράζεται εθνοτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα