ΑΘΗΝΑ
14:08
|
26.04.2024
H G7 εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση εν αναμονή και της επόμενης συνόδου της τον Ιούνιο, στην οποία αναφέρεται και στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H ομάδα των κρατών της G7 εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση εν αναμονή και της επόμενης συνόδου της τον Ιούνιο, στην οποία αναφέρεται και στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Εμείς, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της G7, συγκεντρωθήκαμε σήμερα διαδικτυακά, αποφασισμένοι να σημειώσουμε πρόοδο για έναν δίκαιο κόσμο. Ως ανοιχτές δημοκρατίες, καθοδηγούμαστε από τις κοινές αξίες και τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, τη δέσμευσή μας στο πολυμερές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ανάγκες της διεθνούς κοινότητας γενικότερα. Είμαστε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε τόσο τις μεγαλύτερες συστημικές προκλήσεις όσο και τις άμεσες κρίσεις της εποχής μας.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στην Ουκρανία. Ευρύτερα, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τα δημοκρατικά συστήματα και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας σε παγκόσμια θέματα προτεραιότητας όπως το κλίμα, το περιβάλλον και η υγεία. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε σήμερα θα διαμορφώσουν το ταξίδι μας προς μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάκαμψη και ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης.»

ΠΗΓΗ: www-bundesregierung-de

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα