ΑΘΗΝΑ
12:48
|
06.05.2024
«Η Ρωσία είναι σε θέση να χειριστεί την κατάσταση στην Ουκρανία μόνη της», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Χουά Τσανγίνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Κίνα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποτρέψουν την κατάσταση από το να βγει εκτός ελέγχου», δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου, όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα εάν το Πεκίνο, καταδικάζει τις ρωσικές ενέργειες.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα καλέσει για συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ έως τώρα κρατά πολύ προσεκτική στάση, αρνούμενη να επικρίνει τις κινήσεις του Ρώσου προέδρου, και κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι επιδεινώνουν την κατάσταση.

«Η Ρωσία είναι σε θέση να χειριστεί την κατάσταση στην Ουκρανία μόνη της και δεν χρειάζεται τη στρατιωτική βοήθεια του Πεκίνου», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσανγίνγκ και πρόσθεσε, «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη με ισχύ. Δεν χρειάζεται την υποστήριξη της Κίνας ή άλλων χωρών».

Η Κινέζα διπλωμάτης σημείωσε ότι η θέση του Πεκίνου στο θέμα αυτό διαφέρει από τις απόψεις της αμερικανικής ηγεσίας. «Δεν θα ενεργήσουμε όπως ενεργούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προμηθεύουν την Ουκρανία με μεγάλο αριθμό όπλων», διευκρίνισε η Χουά Τσανγίνγκ.

Χαρακτηριστική της κινεζικής διπλωματίας ήταν και η προχθεσινή ανακοίνωση του Πεκίνου, ενάντια στην επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα