ΑΘΗΝΑ
15:23
|
15.07.2026
Ο εκπρόσωπος της κάλεσε τα μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να μην ακολουθήσουν τις «παράνομες» εντολές των διοικητών τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) ξεκίνησε επιχείρηση για την απελευθέρωση «των προσωρινά κατεχόμενων περιοχών της δημοκρατίας», με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σημεία στα οποία τα στρατεύματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της  LPR Ιβάν Φιλιπονένκο.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ξεκίνησε προετοιμασίες πυροβολικού και μια επιχείρηση για την απελευθέρωση των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών της LPR. Οι μονάδες πολιτοφυλακής στοχεύουν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σημεία στα οποία αναπτύσσονται τα στρατεύματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Δεν υπάρχει απειλή για τον άμαχο πληθυσμό», επεσήμανε.

«Καλώ τα μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να καταθέσουν τα όπλα τους, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να μην ακολουθήσουν τις παράνομες εντολές των διοικητών τους. Μόνο έτσι μπορούν να αποκτήσουν μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ελεύθερη χώρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Προτρέπω τους πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ που ζουν σε περιοχές πρώτης γραμμής και όσους διαμένουν σε εδάφη που ελέγχονται προσωρινά από το Κίεβο να μείνουν σπίτι και, αν είναι δυνατόν, να κρυφτούν σε υπόγεια καταφύγια γιατί ο εχθρός είναι πονηρός» είπε ο Φιλιπονένκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα