ΑΘΗΝΑ
18:27
|
24.04.2024
Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν από την πλευρά της Λευκορωσίας σε περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, μεταδίδει το Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν από την πλευρά της Λευκορωσίας σε περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάληψη του Τσερνόμπιλ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο επίσης για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του ΥΠΕΣ Αντόν Γκερατσένκο. «Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση», έγραψε στο Telegram.

Ουκρανή δημοσιογράφος σε ανάρτησή της στο Twitter, κάνει λόγο για σκληρές μάχες μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών και τον Ουκρανών που φυλάνε τα πυρηνικά απόβλητα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Κιέβου δήλωσε ότι τέσσερις σταθμοί του Μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ η ουκρανική ηγεσία στην περιοχή του Ντονιέτσκ ανέφερε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα