ΑΘΗΝΑ
11:12
|
28.04.2024
Διαψεύδει ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι σχηματισμοί της Λευκορωσίας συμμετείχαν σε «επίθεση στα ουκρανικά» σύνορα, ισχυρίζεται η Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Γύρω στις 05:00 (06:00 ώρα Μόσχας), τα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας στο τμήμα τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά στρατεύματα που υποστηρίζονται από τη Λευκορωσία», ισχυρίστηκε η Ουκρανική Συνοριακή Φρουρά σε δήλωσή της.

Οι δυνάμεις που επιτίθενται στις μονάδες και στα σημεία ελέγχου της ουκρανικής συνοριακής φρουράς χρησιμοποιούν πυροβολικό, βαρύ εξοπλισμό και φορητά όπλα, ανέφερε.

«Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται εντός των ορίων των περιοχών Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίγοφ και Ζιτομίρ. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση από τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Υπάρχουν επίσης αναφορές για δραστηριότητα εχθρού ανατρεπτικές και αναγνωριστικές ομάδες», ανέφερε η ουκρανική συνοριακή υπηρεσία.

Πληροφορίες για θύματα μεταξύ των Ουκρανών συνοριοφυλάκων εξετάζονται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το CNN υποστήριξε ότι στρατεύματα διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα από τη Λευκορωσία, μεταδίδοντας πλάνα που δείχνουν ομάδες τεθωρακισμένων να κινούνται κατά μήκος μιας εθνικής οδού. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του CNN, Φρέντερικ Πλάιτγκεν «δεν είναι σαφές από το βίντεο εάν τα άρματα ανήκουν στα λευκορωσικά ή ρωσικά στρατεύματα».

Από την πλευρά του ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δεν συμμετέχουν στην στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Belta.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα