ΑΘΗΝΑ
19:39
|
19.04.2024
Λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αθήνα επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες, πτήση της Aegean με προορισμό τη Mόσχα λόγω αεροπορικής οδηγίας που έχει εκδοθεί για την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους της εταιρίας στον ρωσικό εναέριο χώρο εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) που χαρακτηρίζει ένα τμήμα της ευρύτερης ρωσικής περιοχής, ως περιοχή με προσωρινή επικινδυνότητα (temporary dangerous area) με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στο αεροσκάφος της Aegean να επιστρέψει. Η ΝΟΤΑΜ ισχύει από σήμερα 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, ακόμη όμως δεν είναι σαφές αν έχει εκδοθεί από την ρωσική κυβέρνηση ή από διεθνή οργανισμό.

Αντίστοιχα, μέσω της ίδιας ΝΟΤΑΜ και άλλες πτήσεις ρωσικών και άλλων αεροπορικών είτε προσγειώνονται στα πλησιέστερα αεροδρόμια είτε επιστρέφουν στον αρχικό προορισμό τους.

Αναμένονται νεότερες πληροφορίες για το πώς θα διαμορφωθούν εφεξής οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις στο ρωσικό έδαφος και την ευρύτερη περιοχή και συνακόλουθα το τί μέλλει γενέσθαι με τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Εκτιμάται πάντως ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε σχέση με τις διαδρομές πτήσεων που ακολουθούν οι αεροπορικές λόγω των γεγονότων στην περιοχή.

Οι περιορισμοί στη λειτουργία των αεροδρομίων σε ορισμένες πόλεις της νότιας Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 2 Μαρτίου, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 η Έλενα Μιχίεβα, σύμβουλος του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών της Ρωσίας.

«Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, οι πτήσεις προς ορισμένα αεροδρόμια στη νότια Ρωσία είναι προσωρινά περιορισμένες από τις 3.45 μ.μ. ώρα Μόσχας. Οι περιορισμοί ισχύουν μέχρι τις 3.45 (ώρα Μόσχας το πρωί – TASS) στις 2 Μαρτίου» ανέφερε η αξιωματούχος.

Νωρίτερα, η ρωσική αεροπορική υπηρεσία ανέφερε ότι οι λειτουργίες 12 αεροδρομίων στις νότιες πόλεις της Ρωσίας ανεστάλησαν προσωρινά. Πρόκειται για τα αεροδρόμια: Rostov-on-Don, Krasnodar, Anapa, Gelendzhik, Elista, Stavropol, Belgorod, Bryansk, Oryol, Κουρσκ, Βορονέζ και Συμφερούπολη.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ζήτησε από τους επιβάτες των πλησιέστερων πτήσεων προς αυτές τις πόλεις να μην έρχονται στα αεροδρόμια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα