ΑΘΗΝΑ
01:54
|
21.05.2024
Ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανένα ευρωπαϊκό κράτος, ούτε και οι ΗΠΑ, δεν επιθυμούν μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία είναι μια πυρηνική δύναμη, ξεκαθάρισε, σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης.

«Δεν κηρύξαμε πόλεμο στη Ρωσία. Δεν νομίζω ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος ή οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουν με τη Ρωσία», είπε και συμπλήρωσε ότι ο στόχος της δυτικής διπλωματίας είναι να επιτευχθεί μια κατάπαυση πυρός.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη και ότι το ΝΑΤΟ διαθέτει επίσης πυρηνικά όπλα.

«Θέλετε πυρηνικό πόλεμο;» αναρωτήθηκε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η Γαλλία σκοπεύει να στείλει στρατό για να υπερασπιστεί την Ουκρανία.

«Τα πυρηνικά όπλα είναι όπλα αποτροπής, τα οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν», πρόσθεσε ο Φλοράνς Παρλί και έκανε σαφές ότι προτεραιότητα της Γαλλίας και του ΝΑΤΟ είναι να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κρατών μελών, ειδικά στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας, και ότι «η Ουκρανία δεν αποτελεί μέλος της συμμαχίας».

Ταυτόχρονα, η Γαλλίδα υπουργός έκανε γνωστό ότι η Γαλλία προμηθεύει αμυντικά στην Ουκρανία «εδώ και λίγο», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Δεν αποστέλλουμε στρατιωτικό εξοπλισμό με τον ίδιο τρόπο που στέλνεται ανθρωπιστική βοήθεια. Υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες για τέτοιου είδους φορτία και τους τηρούμε. Αλλά συνειδητοποιούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» κατέληξε η υπουργός προσθέτοντας ότι η Γαλλία εξετάζει σχολαστικά νέα αιτήματα από τις ουκρανικές αρχές και θα απαντήσει «πολύ γρήγορα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Φύλλο συκής στη διεθνή δικαιοσύνη η εξίσωση θύτη (Ισραήλ) και θύματος (Γάζα) μέσω Χάγης

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα