ΑΘΗΝΑ
03:03
|
20.04.2024
Προέχει η ασφάλεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κρατική διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, Roscosmos, παρά τις κυρώσεις που η Ουάσινγκτον θα επιβάλει στη Μόσχα λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN: «Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με τη Ρωσία στα κοινά μας προγράμματα σε σταθμούς που είτε βρίσκονται σε τροχιά είτε στο έδαφος». Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της NASA αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, αναρωτήθηκε ποιος θα σώσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αν κάποιος πύραυλος «εκτός ελέγχου», εκτός τροχιάς πέσει στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία ή την Κίνα σε περίπτωση που οι Αμερικανοί αποφασίσουν να λύσουν τη συνεργασία τους με τη Ρωσία στο διάστημα.

Χθες Πέμπτη (24/2) ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων σε συνεννόηση πάντα με τους συμμάχους τους θα φανούν σε βάθος χρόνου σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας, όπως οι τεχνολογίες αιχμής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα