ΑΘΗΝΑ
10:11
|
18.04.2024
Η Νουρ Μουκαντάμ, 27 ετών, ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε και αποκεφαλίστηκε από τον Ζαχίρ Γιαφέρ, τον γιο μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες του Πακιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στο Πακιστάν καταδίκασε έναν άνδρα σε θάνατο για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης ενός πρώην διπλωμάτη που αρνήθηκε την πρόταση γάμου του.

Η Νουρ Μουκαντάμ, 27 ετών, ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε και αποκεφαλίστηκε από τον Ζαχίρ Γιαφέρ, τον γιο μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες του Πακιστάν.

Η άγρια ​​δολοφονία έλαβε χώρα στο σπίτι του στις 20 Ιουλίου πέρυσι. Πλάνα από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού έδειξαν την κοπέλα να προσπαθεί μάταια να δραπετεύσει.

Η δολοφονία προκάλεσε αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα και προκάλεσε απαιτήσεις να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των γυναικών. Η δολοφονία της Νουρ από έναν άνδρα που γνώριζε καλά, και ο οποίος ανήκε στην ίδια παρέα νεαρών της υψηλής κοινωνίας κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα για μήνες.

Έφερε εκκλήσεις για αναθεώρηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης του Πακιστάν, το οποίο έχει πολύ χαμηλά ποσοστά καταδίκης, ιδιαίτερα για εγκλήματα κατά των γυναικών.

Εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται στη χώρα κάθε χρόνο και χιλιάδες υφίστανται βία. Πολλές επιθέσεις δεν αναφέρονται καν στις αρχές.

Δύο από τους υπαλλήλους του σπιτιού του Γιαφέρ καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση για υποβοήθηση της δολοφονίας, ενώ οι γονείς του αθωώθηκαν από την απόπειρα συγκάλυψης.

Ο πατέρας της, Σουκάτ Μουκαντάμ, χαρακτήρισε την ετυμηγορία νίκη της δικαιοσύνης και είπε ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι οι κακοποιοί και οι δολοφόνοι γυναικών στο Πακιστάν δεν ξεφεύγουν πλέον από τα εγκλήματά τους.

«Είμαι χαρούμενος που αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε. «Έχω πει ότι αυτή δεν είναι μόνο η περίπτωση της κόρης μου, πρόκειται για όλες τις γυναίκες της χώρας μου». Δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει την αθώωση των γονιών του Τζάφερ.

ΠΗΓΗ: BBC

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

«Καλάθι του Νονού»: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Κακοκαιρία προ των πυλών με «πολικό αεροχείμαρρο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα