ΑΘΗΝΑ
18:43
|
01.05.2024
Η συλλογικότητα χάκερ «Anonymous» κήρυξε «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας, ισχυριζόμενη ότι απενεργοποίησε αρκετούς ιστότοπους της ρωσικής κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συλλογικότητα χάκερ «Anonymous» κήρυξε «κυβερνοπόλεμο» κατά της Ρωσίας, ισχυριζόμενη ότι απενεργοποίησε αρκετούς ιστότοπους της ρωσικής κυβέρνησης , μεταξύ αυτών και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Russia Today.

Λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την ομάδα ανακοίνωσαν την Πέμπτη το απόγευμα ότι βρίσκονται «επίσημα σε κυβερνοπόλεμο εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης» και ότι έχουν καταργήσει δεκάδες ιστότοπους ως απάντηση στη στρατιωτική δράση της χώρας στην Ουκρανία.

Οι διαδικτυακές σελίδες της ρωσικής κυβέρνησης, το Κρεμλίνο, η Δούμα, το Υπουργείο Άμυνας και το Russia Today επηρεάστηκαν από την επίθεση, με ορισμένους από τους ιστότοπους να επιβραδύνουν και άλλους να τίθενται εκτός σύνδεσης για εκτεταμένες περιόδους όλη την ημέρα.

«F**k #Putin… Υποστηρίζουμε τον λαό της #Ουκρανίας… Είμαστε λεγεώνα. Δεν θα ξεχάσουμε τις ζωές που χάθηκαν υπό το καθεστώς του Πούτιν», έγραψε στο Twitter ένας λογαριασμός που σχετίζεται με τη συλλογικότητα, ενώ ένας άλλος λογαριασμός έγραψε: «Το εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν θα δυσκολευτεί πολύ να συνέλθει από τις επιθέσεις μας!».

«Ανθρωποι σε όλο τον κόσμο καταστρέφουν τους παρόχους διαδικτύου σας σε κομμάτια, καταλάβετε ότι στρεφόμαστε εξ ολοκλήρου ενάντια στις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης και του Πούτιν», ανέφερε ο λογαριασμός σε ένα μήνυμα προς τους Ρώσους.

Ως αποκεντρωμένη συλλογικότητα, οι Anonymous δεν έχουν καμία κεντρική ιεραρχία ή ηγεσία και, ως εκ τούτου, οι δραστηριότητές τους είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από διαφορετικές πολιτικές προοπτικές.

Χάκερ που συνδέονται με τους Anonymous έχουν τα προηγούμενα χρόνια επιτεθεί σε ιστότοπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), στη Βαπτιστική Εκκλησία του Westboro, στο ISIS, στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και στο Ίδρυμα Επιληψίας – το οποίο στοχοποιήθηκε με στροβοσκόπια που αναβοσβήνουν το 2008 – μεταξύ πολλών άλλων.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα