ΑΘΗΝΑ
04:43
|
07.05.2024
«Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις 4 σορούς και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα μέρες μετά τη ναυτική τραγωδία βόρεια της Κέρκυρας, πλέον αναζητούνται τρεις οδηγοί στα γκαράζ του Euroferry Olympia, καθώς χθες εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν άλλα τρία πτώματα, ανεβάζοντας στους οκτώ τον αριθμό των νεκρών από την πυρκαγιά στα deck του επιβατηγού – οχηματαγωγού. 281 είναι οι διασωθέντες.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο βρίσκεται πια στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Οι προσπάθειες εστιάζουν στο άνοιγμα του καταπέλτη προκειμένου να απελευθερωθεί το μονοξείδιο του άνθρακα που έχει εγκλωβιστεί στο πρώτο γκαράζ και να απομακρυνθούν τα καμένα οχήματα. 

Για τον σκοπό αυτό, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, μεταφέρθηκε από την Αθήνα σήμερα το πρωί ειδικός εξοπλισμός. Κατά την ίδια πηγή, πέντε οικογένειες από τη Βουλγαρία αγωνιούν στο Αστακό, περιμένοντας κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στους οκτώ οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Euroferry Olympia

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου τεσσάρων ατόμων που ανασύρθηκαν νεκρά από το πλοίο «Euroferry Olympia».

«Χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό» επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα». Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα