ΑΘΗΝΑ
00:04
|
03.05.2024
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας λέει ότι συνομιλεί ακόμη και με τους πιο «επιθετικούς» αντιπάλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει πιθανές συνομιλίες με την Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε την Παρασκευή ότι η Μόσχα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο. Η Ρωσία μιλάει ακόμη και με τους πιο «επιθετικούς» αντιπάλους, πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα εμφανιζόμενη στην εκπομπή «Great Game» στο Channel One.

Ωστόσο, το κύριο σημείο κολλήματος έγκειται στη θέση του Κιέβου, εξήγησε. «Κατά τα τελευταία χρόνια, μια αλυσίδα αποφάσεων που ανέλαβαν [οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας] – φαινομενικά δικαιολογώντας τις με εθνικά συμφέροντα – στην πραγματικότητα, έρχονται σε αντίθεση με τα ίδια συμφέροντα», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, η Ουάσιγκτον συμβουλεύει το Κίεβο να μην ξεκινήσει διάλογο με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Την Παρασκευή, η Μόσχα είπε ότι η Ουκρανία είχε συμφωνήσει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, αλλά στη συνέχεια τη «άδειασε». «Η ουκρανική πλευρά είπε ότι είχε επανεξετάσει την ιδέα της διεξαγωγής συνομιλιών στο Μινσκ, επέλεξε τη Βαρσοβία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία το πρωί της Πέμπτης, επιμένοντας ότι η αποστολή ήταν απαραίτητη για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση» του «καθεστώτος» στο Κίεβο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναγνώρισε τις αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες στη συνέχεια ζήτησαν επίσημα βοήθεια κατά της «γενοκτονίας» του Κιέβου.

Η Ουκρανία χαρακτήρισε την επέμβαση απρόκλητη επιθετικότητα και είπε ότι δεν είχε σχέδια για πλήρη επίθεση στις δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα