ΑΘΗΝΑ
16:39
|
20.04.2024
Οι Ρώσοι κατηγορούν το Facebook, ότι τους λογοκρίνει από τον Οκτώβριο του 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι θα απαγορεύσει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τη διαφήμιση ή τη δημιουργία εσόδων από το περιεχόμενό τους, στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ως απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Γκλέιτσερ, επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook, αποκάλυψε, ότι η εταιρεία θα αρχίσει να απαγορεύει στα μέσα ενημέρωσης «να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας οπουδήποτε στον κόσμο. Συνεχίζουμε επίσης να εφαρμόζουμε ετικέτες σε επιπλέον ρωσικά κρατικά μέσα. Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο».

Η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα, ότι η πρόσβαση στο Facebook θα περιοριστεί στη χώρα, αφού η Μόσχα κατηγόρησε το Facebook και τη μητρική του εταιρεία Meta για παραβίαση των «θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της ρωσικής νομοθεσίας με τη λογοκρισία των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση έγινε, όταν τέσσερις ρωσικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του RIA Novosti, είχαν περιορισμένη πρόσβαση στο Facebook.

Η Roskomnadzor είπε ότι το Facebook είχε λογοκρίνει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε 23 περιπτώσεις από τον Οκτώβριο του 2020.

Ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook, Νικ Κλεγκ – ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 2010 και 2015 – επέκρινε την απόφαση της Μόσχας σε μια δήλωση. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία του θέλει οι Ρώσοι να χρησιμοποιούν το Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp για να «ακουστούν οι φωνές τους» καθώς «οργανώνονται για δράση».

Η σύγκρουση στην Ουκρανία ξέσπασε αυτή την εβδομάδα αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτική δράση με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «απενοχοποίηση» της χώρας. Η Μόσχα ισχυρίστηκε, ότι η στρατιωτική δράση ήταν ένα απαραίτητο μέτρο για την προστασία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ στο Ντονμπάς, οι οποίες είχαν ζητήσει τη ρωσική στρατιωτική βοήθεια κατά της «ουκρανικής επιθετικότητας».

Το Κίεβο, ωστόσο, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξήγαγε μια «απρόκλητη» επίθεση στη χώρα και η Ρωσία έχει καταδικαστεί και επιβληθεί δημόσια από πολλές δυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα