ΑΘΗΝΑ
08:50
|
26.04.2024
Δείτε τον διαδραστικό χάρτη της ομάδας Flourish.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναγνώρισε προ ημερών την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, μίλησε για «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και τόνισε πως έδωσε την εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση επειδή του το ζήτησαν οι «καταπιεσμένοι» ρωσόφωνοι του Ντονμπάς. «Στόχος της είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποιήσεις και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια», είπε ο πρόεδρος Πούτιν εξηγώντας γιατί έλαβε την απόφαση εισόδου στο ουκρανικό έδαφος.

Λέει ψέματα; Αλήθεια πόσο πραγματικά ρωσόφωνη είναι η Ουκρανία, η οποία σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο ήταν ένα ιστορικό λάθος από πλευράς του Βλαντίμιρ Λένιν.

Παραθέτουμε τον διαδραστικό χάρτη της ρωσόφωνης Ουκρανίας από την ομάδα του
Flourish. Ο χάρτης φτιάχτηκε με βάση την επίσημη τελευταία Απογραφή της Ουκρανίας του 2001, πάνω στην πλατφόρμα Flourish, έχοντας ενσωματώσει χάρτη του Πανεπιστημίου του Texas κι έχει θέμα: πόσοι άνθρωποι σε κάθε περιφέρεια της Ουκρανίας έχουν μητρική γλώσσα τα ρώσικα;

Ο δημιουργός του χάρτη Πάνος Ντούλας μας είπε: «Είναι ο πρώτος διαδραστικός χωροπληθικός χάρτης που απαντά σε αυτήν την ερώτηση. Φτιάχτηκε με βάση την επίσημη τελευταία απογραφή της Ουκρανίας του 2001, πάνω στην πλατφόρμα Flourish, έχοντας ενσωματώσει χάρτη (Shp file μετατραπέν σε geojson) του Πανεπιστημίου του Texas κι έχει θέμα: πόσοι άνθρωποι σε κάθε περιφέρεια της Ουκρανίας έχουν μητρική γλώσσα τα ρώσικα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα