ΑΘΗΝΑ
00:16
|
08.05.2024
Ο Σουάν, ακτιβιστής των ΗΠΑ και ηγέτης του (NAACP) κατηγορεί την Ουκρανία ότι εμπόδισε τους πολίτες να μπουν στα τρένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μη επαληθευμένα βίντεο δείχνουν πλήθη Αφρικανών να εμποδίζονται να επιβιβαστούν σε τρένα και κρατούνται υπό την απειλή όπλου από φρουρούς στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της NAACP επίσκοπος Τάλμπερτ Σουάν και άλλοι ακτιβιστές κατηγόρησαν τις ουκρανικές αρχές, ότι απέτρεψαν τη διαφυγή Αφρικανών που είχαν κολλήσει στη χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις. 

«Οι λευκοί στην Ουκρανία εμποδίζουν τους μαύρους να επιβιβαστούν στα τρένα, σέρνουν τους Αφρικανούς από τα λεωφορεία, αρνούνται καταφύγιο σε μαύρους σε χαμηλές θερμοκρασίες και κρατούν μαύρους μαθητές υπό την απειλή όπλου», δήλωσε ο Σουάν, ένας εξέχων ακτιβιστής των ΗΠΑ και ηγέτης του κεφαλαίου του Σπρίνγκφιλντ της Εθνικής Ένωσης για την Προώθηση των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP), ανάρτησε στο Twitter την Κυριακή.

Νωρίτερα, πολλά βίντεο κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν, ότι φαίνεται ότι ήταν μέλη της Ουκρανίας επιβολής του νόμου ή του στρατού να συνδέουν τα όπλα για να εμποδίσουν τους Αφρικανούς να επιβιβαστούν σε τρένο, να τους αφήνουν να περιμένουν έξω και σε μια σκηνή προφανώς να τους στρέφουν τα όπλα καθώς σηκώνουν χέρια.

Τα βίντεο κοινοποιήθηκαν με το hashtag «#AfricansinUkraine».

Δεν είναι σαφές πού γυρίστηκαν τα βίντεο. Ένας χρήστης του Twitter που συνέλεξε τα βίντεο περιέγραψε τη σκηνή με ένοπλους φρουρούς όπως κινηματογραφήθηκε στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, αν και το RT δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητά του.

Η Νιγηριανή ακτιβίστρια και απεσταλμένη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Ayoade Alakija ισχυρίστηκε, ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας της, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Κουλέμπα. Σύμφωνα με τον Alakija, η ουκρανική κυβέρνηση «διεύθυνε τους συνοριοφύλακες της να επιτραπεί σε ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπούς να φύγουν».

Ούτε ο Κουλέμπα ούτε το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχουν σχολιάσει δημοσίως τους ισχυρισμούς, ούτε ανέφεραν νέες οδηγίες προς τους συνοριοφύλακες. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας Τζέφρι Ονιεάμα  επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Κουλέμπα τηλεφωνικά και έλαβε διαβεβαιώσεις, ότι θα επιτραπεί σε όλους τους αλλοδαπούς να φύγουν από την Ουκρανία.

Οι φιλοουκρανικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται, ότι τα βίντεο της φερόμενης κακοποίησης κατασκευάστηκαν από τη Μόσχα. Ο Σουάν αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας : «Οι μαύροι δεν χρειάζονται ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης για να μας πείσουν για την πραγματικότητα της λευκής υπεροχής, του ρατσισμού και του φανατισμού κατά των Μαύρων σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα