ΑΘΗΝΑ
13:42
|
07.05.2024
Ίντερνετ μέσω δορυφόρου Starlink παρέχει στην Ουκρανία ο Ίλον Μασκ, μετά την έκκληση Ουκρανού αξιωματούχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενεργοποίηση της δορυφορικής ευρυζωνικής υπηρεσίας Starlink στην Ουκρανία, όπου το διαδίκτυο έχει διακοπεί λόγω της ρωσικής εισβολής ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος της SpaceX, Ίλον Μασκ (Elon Musk), απαντώντας σε έκκληση που απηύθυνε σε έντονο ύφος μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, (Μιχαήλο Φεντορόβ Mykhailo Fedorov),  για την παροχή σταθμών Starlink. 

«Ενώ εσείς προσπαθείτε να εποικίσετε τον Άρη, η Ρωσία επιχειρεί να καταλάβει την Ουκρανία! Ενώ οι πύραυλοί σας προσγειώνονται με επιτυχία από το διάστημα, οι ρωσικοί πύραυλοι επιτίθενται στον άμαχο πολιτισμό της Ουκρανίας!» ανέφερε στο tweet του ο Ουκρανός αξιωματούχος καλώντας τον Μασκ να παράσχει βοήθεια στην χώρα.

«Η υπηρεσία Starlink είναι πλέον ενεργή στην Ουκρανία. Περισσότερα τερματικά βρίσκονται καθ’ οδόν» ήταν η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στο tweet του Μ. Φεντορόβ.

Η συνδεσιμότητα του διαδικτύου στην Ουκρανία έχει επηρεαστεί από τη ρωσική εισβολή, ιδίως στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι μάχες είναι πιο σφοδρές, σύμφωνα με παρατηρήσεις ειδικών που επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. 

Μέσω των δορυφόρων Starlink οι Ουκρανοί θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου σε περίπτωση αν καταστραφεί το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας, καθώς, αν και εξαιρετικά δαπανηρή στην ανάπτυξή της, η δορυφορική τεχνολογία μπορεί να παρέχει διαδίκτυο σε ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές ή δυσπρόσιτες περιοχές, όπου δεν φτάνουν τα καλώδια οπτικών ινών και οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η SpaceX έχει λανσάρει το δικό της πρόγραμμα δορυφορικού ίντερνετ με την ονομασία Starlink. Ο Μασκ δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι η SpaceX έχει 1.469 ενεργούς δορυφόρους Starlink και 272 που μετακινούνται σύντομα σε επιχειρησιακές τροχιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα