ΑΘΗΝΑ
08:49
|
18.04.2024
Η BP απέκτησε τη συμμετοχή της στη Rosneft το 2013 ως μέρος της πώλησης μεριδίου 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην TNK-BP.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 19,7% της κρατικής πετρελαϊκής Rosneft πουλάει η βρετανο-πορτογαλική πετρελαϊκή, ύστερα από πιέσεις της βρετανικής κυβέρνησης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση να εγκαταλείψει τη συμμετοχή της Rosneft θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις έως και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του πρώτου τριμήνου, ανέφερε η BP.

Η BP απέκτησε τη συμμετοχή της στη Rosneft το 2013 ως μέρος της πώλησης μεριδίου 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην TNK-BP.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney και ο προκάτοχός του Bob Dudley θα αποχωρήσουν και οι δύο από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft.

“Όπως τόσοι πολλοί, έχω σοκαριστεί και στεναχωριέμαι βαθιά από την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και η καρδιά μου είναι με όλους τους πληγέντες. Μας έκανε να επανεξετάσουμε ριζικά τη θέση της bp με τη Rosneft”, δήλωσε ο Λούνεϊ.

Ο Λούνεϊ ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft από το 2020, μαζί με τον πρόεδρό του Igor Sechin, ο οποίος είναι στενός φίλος και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το πρακτορείο ειδήσεων PA ανέφερε ότι ο Λούνεϊ βρισκόταν στη Ρωσία μόλις τον Οκτώβριο, όταν εμφανίστηκε σε πάνελ με τον Πούτιν, το οποίο αργότερα χαρακτήρισε «προνόμιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα