ΑΘΗΝΑ
11:46
|
20.04.2024
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε «ανοικτός» σε διαπραγματεύσεις σε άλλη τοποθεσία λιγότερο εχθρική προς τη χώρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο «διάγγελμα» προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνοντας ανοικτός σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σε τοποθεσία λιγότερο εχθρική προς το Κίεβο, όπως είναι το Μινσκ της Λευκορωσίας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε ανακοινώσει ότι ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται ήδη στη Λευκορωσία και είναι έτοιμη για την έναρξη συνομιλιών με την ουκρανική πλευρά.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις στο Μινσκ θα μπορούσαν να προχωρήσουν εάν η Ουκρανία δεν είχε δεχθεί επίθεση από τα εδάφη της Λευκορωσίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα έμπαινε σε διάλογο στη Βαρσοβία, τη Βουδαπέστη ακόμη και το Ισραήλ.

«Και βέβαια θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος», είπε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε, «Έχουμε προτείνουμε στους Ρώσους τη Βαρσοβία, την Μπρατισλάβα, τη Βουδαπέστη, την Κωνσταντινούπολη, το Μπακού».  

Για τους Ουκρανούς, το καθεστώς Λουκασένκο θεωρείται στενός σύμμαχος του Βλαντίτμιρ Πούτιν, και έχει κατηγορηθεί ότι παραχώρησε άδεια διέλευσης στα ρωσικά στρατεύματα για να στοχεύσουν το Κίεβο, ενώ απειλείται και με κυρώσεις από πολλές χώρες της Δύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα