ΑΘΗΝΑ
20:18
|
19.04.2024
Άμεση και αποκαλυπτική η απάντηση Πεσκόφ στην άρνηση Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσική αντιπροσωπεία αφίχθη στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά, ανακοίνωσε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Στη γραμμή της υφιστάμενης συμφωνίας, ρωσική αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες αφίχθη στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι για αυτές τις συνομιλίες στο Γόμελ», τόνισε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου η Μόσχα αποφάσισε την έναρξη μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Την περασμένη Παρασκευή, όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η προέλαση των Ρώσων ανεστάλη καθώς εκκρεμούσε απάντηση του Κιέβου για πιθανές συνομιλίες σε ουδέτερο έδαφος. Η Ουκρανία αρνήθηκε και η ρωσική επιχείρηση συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου, ότι το Μινσκ είναι σε θέση να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε «όχι» – Τι απάντησε ο Πεσκόφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απάντησε αρνητικά στη νέα πρόσκληση της Ρωσίας για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ της Λευκορωσίας χαρακτηρίζοντας το εν λόγω έδαφος «εχθρικό». Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η ουκρανική πλευρά ήταν αυτή που επέλεξε το Γόμελ.

«Η πόλη του Γόμελ είχε προταθεί ως τόπος για τις διαπραγματεύσεις από την πλευρά των Ουκρανών», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ και επανέλαβε, «όπως έχουμε πει η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες πληροφορίες, ο βοηθός του Βλαντίμιρ Πούτιν, Μεντίνσκι εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα  (16:00 ώρα Ελλάδας).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα