ΑΘΗΝΑ
22:59
|
02.05.2024
Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στην «εχθρική» ρητορική από κορυφαίους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, εξήγησε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις δυνάμεις στρατηγικής αποτροπής της χώρας σε «ειδική» επιφυλακή την Κυριακή, ανακοινώνοντας την κίνηση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Οι δυτικές χώρες δεν λαμβάνουν μόνο εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας στον οικονομικό τομέα. Μιλάω για τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουν καλά. Ωστόσο, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας περιλαμβάνουν διάφορα στρατηγικά όπλα, πυρηνικά και συμβατικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ορισμό της Ρωσίας, οι δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί για «να αποτρέψουν την επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της, καθώς και για να νικήσουν τον επιτιθέμενο, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης ενός πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Η κίνηση έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε από τη Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου. Η στρατιωτική επιχείρηση ακολούθησε την επίσημη αναγνώριση από τη Ρωσία των αποσχισμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες αποσχίστηκαν από το Κίεβο το 2014.

Η επίθεση προκάλεσε μαζικές διεθνείς επιπτώσεις, με τη Δύση να εξαπολύει ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για «απρόκλητη» επίθεση. Οι νέοι περιορισμοί κυμαίνονταν από προσωπικές κυρώσεις εναντίον κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ρωσίας, έως στόχευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα