ΑΘΗΝΑ
05:21
|
03.05.2024
Στην κόψη του ξυραφιού, με το τελεσίγραφο να λήγει, το Κίεβο συμφώνησε για ειρηνευτικές συνομιλίες σε Λευκορωσικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εκπνοή του τελεσιγράφου που ΄έθεσε νωρίτερα η Μόσχα, το Κίεβο συμφώνησε τελικά για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία σε Λευκορωσικό έδαφος, σε Λευκορωσικό έδαφος.

«Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat.Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη ώστε την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος», αναφέρει στο facebook ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λάβαμε πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά για το ενδιαφέρον και την επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων. Οι συνομιλίες θα γίνουν στην περιοχή Γόμελ» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Interfax,  ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι στην τηλεόραση Rossiya 24 (VGTRK).

«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη και περιμένει», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λάβαμε πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά για το ενδιαφέρον και την επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων. Οι συνομιλίες θα γίνουν στην περιοχή Γόμελ» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Interfax,  ο ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι στην τηλεόραση Rossiya 24 (VGTRK).

«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη και περιμένει», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ρωσική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Μινσκ και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να μετακινηθεί στο Γόμελ, αποτελείται από τον Ρώσο αναπληρωτήςυπουργόςΆμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον βοηθό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόφ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα