ΑΘΗΝΑ
07:35
|
03.05.2024
Η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών είναι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από ουκρανικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τις ρωσικές «διαπραγματευτικές» προσπάθειες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Εάν οι Ρώσοι είναι σοβαροί για τις διαπραγματεύσεις θα πρέπει πρώτα να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Ουκρανία. Δεν μπορούν να διαπραγματεύονται με το όπλο στο κρόταφο των Ουκρανών. Επομένως, ειλικρινά σας λέω ότι δεν εμπιστεύομαι αυτές τις επονομαζόμενες διαπραγματεύσεις».

Σχολιάζοντας την ουκρανική κρίση η Λιζ Τρας εξέφρασε την άποψη ότι είναι «η αρχή του τέλους για τον Βλαντίμιρ Πούτιν». Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει για «αρκετά χρόνια», προσθέτοντας: «Αυτό δεν πρόκειται – φοβάμαι – να τελειώσει γρήγορα». Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες οι βρετανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ενισχυθούν με την προσθήκη περισσότερων ονομάτων στον κατάλογο των Ρώσων ολιγαρχών. Στο μεταξύ, αυστηρότερες κυρώσεις ζήτησε και ο σκιώδης ΥΠΕΞ των Εργατικών, Ντέιβιντ Λάμι.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε σήμερα νέα ανακοίνωση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία επικαλούμενο πηγές των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Σύμφωνα με τους Βρετανούς οι ρωσικές δυνάμεις προσπέρασαν την ουκρανική πόλη του Τσερνίχιβ, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, για να επικεντρωθούν στην πολιορκία του Κιέβου, που αντιστέκεται σθεναρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα