ΑΘΗΝΑ
03:15
|
07.05.2024
Ορισμένες πολιτείες εξέδωσαν εντολή να μην πουλιούνται πλέον ρωσικά οινοπμευματώδη, ενώ άλλες ενθάρρυναν τους επαγγελματίες να το πράξουν εθελοντικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κρατικά καταστήματα οινοπνευματωδών ποτών σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έλαβαν εντολή να σταματήσουν την πώληση ρωσικής βότκας, με τους κυβερνήτες να λένε ότι η κίνηση ήταν μια χειρονομία αλληλεγγύης προς την Ουκρανία εν μέσω της στρατιωτικής επίθεσης της Μόσχας.

Την Κυριακή, ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τομ Γουλφ προέτρεψε το Συμβούλιο Ελέγχου Αλκοόλ της πολιτείας να αποσύρει όλα τα ρωσικά προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων Fine Wine & Good Spirits. Σε δήλωσή του, ο Γουλφ είπε ότι η κίνηση είχε ως στόχο μια «μικρή επίδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τον λαό της Ουκρανίας και έκφραση της συλλογικής μας αποστροφής» για τις ενέργειες της Ρωσίας.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, συμμετείχε στο μποϊκοτάζ το Σάββατο, λέγοντας ότι η πολιτεία του θα κάνει αυτό που της αναλογεί για να «απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς και να σταθεί στο πλευρό των αδελφών μας στην Ουκρανία».

Στο Τέξας, ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ κάλεσε τα καταστήματα ποτών και τα μπαρ να σταματήσουν την πώληση προϊόντων ρωσικής κατασκευής. Ωστόσο, είπε ότι η τελική απόφαση ανήκει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ Κρις Σουνούνου υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή στο New Hampshire Liquor and Wine Outlet «να αρχίσει να αφαιρεί οινοπνευματώδη ποτά ρωσικής κατασκευής και ρωσικής επωνυμίας από τα καταστήματα ποτών και κρασιών μας μέχρι νεωτέρας».

Παρόμοιες ενέργειες παρατηρήθηκαν στον Καναδά, με τις επαρχίες του Οντάριο, της Αλμπέρτα και της Βρετανικής Κολομβίας να δίνουν εντολή στα καταστήματα να αναστείλουν τις πωλήσεις των ποτών.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα