ΑΘΗΝΑ
07:29
|
03.05.2024
Άλλη μια βουλεύτρια της Ουκρανίας με το καλάσνικοφ στα χέρια. Αποκαλεί τον Πούτιν «δικτάτορα» και προβλέπει λήξη των εχθροπραξιών σε δέκα ημέρες ή δύο εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βουλεύτρια της Ουκρανίας και επικεφαλής του κόμματος «Golos Zmin» , Κίρα Ρούντικ,  «πυροβολεί» εδώ και ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας έτοιμη να πάρει τα όπλα για να υπερασπιστεί την πατρίδα της. Προ ημερών έλεγε ότι σχεδίαζε να φυτέψει τουλίπες στον κήπο της και ότι τελικά αντί αυτού μαθαίνει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC της Σκωτίας δήλωσε έτοιμη να πολεμήσει για όσο χρειαστεί. Η βουλεύτρια και αρχηγός του «Golos Zmin», που παρουσιάζεται ως φιλοευρωπαϊκό κόμμα, χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «δικτάτορα» και προέβλεψε το τέλος των εχθροπραξιών σε δέκα ημέρες ή το πολύ σε δύο εβδομάδες.

Η κυρία με το καλάσνικοφ είπε στο BBC: «Δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω την πόλη μου (σ.σ. Κίεβο). Είναι η πόλη μου, αυτή είναι η χώρα μου και σκοπεύω να την υπερασπιστώ για όσο χρειαστεί. Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε έναν τρελό δικτάτορα να με διώξει από τη χώρα που ζω και αγαπώ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλα τα μέλη του ουκρανικού κοινοβούλιο έχουν εφοδιαστεί με καλάσνικοφ.«Όλες αυτές τις ημέρες έκανα εξάσκηση και είμαι έτοιμη. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μπορώ να πυροβολήσω όποιον Ρώσο μπει στο σπίτι μου», είπε. Η Κίρα Ρούντικ ότι έχει φτιάξει μια ομάδα αντίστασης με 15 άτομα και κάνουν περιπολίες στο Κίεβο. Δηλώσεις έχει κάνει και στο αμερικανικό Fox News.

Με καλάσνικοφ κυκλοφορεί επίσης η Γιούλα Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Юлія Тимошенко (@yulia_tymoshenko)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα