ΑΘΗΝΑ
09:55
|
19.04.2024
Tο ατύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου και προκλήθηκε μετά από συσσώρευση μεθανίου στο ορυχείο, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μπογιάκα της Κολομβίας σκότωσε 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 4 αγνοούνται, ανακοίνωσε την Κυριακή η Εθνική Υπηρεσία Ορυχείων (ANM).

Σύμφωνα με την ΑΝΜ, το ατύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου και προκλήθηκε μετά από συσσώρευση μεθανίου στο ορυχείο, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο.

Η μεταλλευτική βιομηχανία της Κολομβίας περιλαμβάνει τεράστια ανοιχτά και υπόγεια έργα που βρίσκονται υπό την εκμετάλλευση μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και εκατοντάδες μικρά, άτυπα κοιτάσματα.

Ατυχήματα στον τομέα της εξόρυξης συμβαίνουν τακτικά καθώς ορισμένες επιχειρήσεις είτε είναι παράνομες, είτε δεν εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα ασφαλείας.

Το ορυχείο στο Τάσκο είχε έγκριση λειτουργίας, είπε η ANM. Τα σωστικά συνεργεία και οι πυροσβέστες φοβούνται ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν και οι τέσσερις άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στην Κολομβία σημειώθηκαν 128 ατυχήματα εξόρυξης καθόλη τη διάρκεια του 2021, στα οποία σκοτώθηκαν 148 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί 19 ατυχήματα στα ορυχεία, με 36 θανάτους, σύμφωνα με την ΑΝΜ.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα