ΑΘΗΝΑ
06:49
|
03.05.2024
Δεκατέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά την πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στα ανοικτά των Κομόρων, το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά την πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στα ανοικτά των Κομόρων, το Σάββατο (26/2).

Ο Μοχάμεντ Μαζρούι, στην εταιρεία του οποίου (Fly Zanzibar Limited) ανήκει το αεροσκάφος, ένα Cessna Caravan, δήλωσε ότι είχε μισθωθεί από αερομεταφορέα των Κομόρων και εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Μορόνι προς την πόλη Φομπόνι, όταν έπεσε στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 14 άνθρωποι, δύο πιλότοι και 12 επιβάτες. Σύμφωνα με την κυβέρνηση των Κομόρων, οι δύο πιλότοι ήταν Τανζανοί και όλοι οι επιβάτες ήταν υπήκοοι Κομόρων.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου 2,5 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, ανέφερε ο Μαζρούι.

Το υπουργείο Μεταφορών των Κομόρων δήλωσε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια που πιστεύεται ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος, συμπληρώνοντας ότι συνεχίζεται η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Μορόνι ότι τρία ταχύπλοα έχουν σταλεί στη θαλάσσια περιοχή, αναζητώντας επιζώντες, συντρίμμια του αεροσκάφους και αποσκευές των επιβατών.

Πηγές: Africanews, RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα