ΑΘΗΝΑ
09:16
|
08.08.2022
Ο πρόεδρος του Περού ενεργοποίησε τον Διαμερικανικό Δημοκρατικό Χάρτη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, ενεργοποίησε το Σάββατο, πριν από δύο ημέρες, τον Διαμερικανικό Δημοκρατικό Χάρτη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) επικαλούμενο τον κίνδυνο εκδήλωσης πραξικοπήματος εναντίον του ίδιου και της «Κυβέρνησης του Λαού». Ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες του να βρίσκονται σε επαγρύπνηση κατά οποιασδήποτε απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας από άτομα που ακόμα δεν έχουν αποδεχθεί την ήττα τους και τη λαϊκή εντολή.

Ο Πέδρο Καστίγιο είπε χαρακτηριστικά: «Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα και στον περουβιανό λαό για την ενεργοποίηση του Διαμερικανικού Δημοκρατικού Χάρτη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ)». Εξήγησε στη συνέχεια, «κυκλοφορούν εικασίες και φήμες στα συστημικά μέσα ενημέρωσης για επικείμενη επίθεση κατά της δημοκρατίας. Τα ίδια άτομα που συνωμότησαν κατά πρώην Προέδρων, θέλουν τώρα να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Λαού».  

Οι νέες δηλώσεις του προέδρου του Περού, Πέδρο Καστίγιο, έγιναν με αφορμή τις κινήσεις της επιχειρηματία Καρελίμ Λόπεζ, σε βάρος της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των δικαστικών αρχών για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς. Η επιχειρηματίας Καρελίμ Λόπεζ δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Περού ηγείται μιας εγκληματικής οργάνωσης. «Η κυρία Καρελίμ Λόπεζ έχει κάνει στην Εισαγγελία δηλώσεις χωρίς νομική υποστήριξη ή συνοχή με την αλήθεια που απειλούν τη δεοντολογία και τη διαφάνεια των διαδικασιών κάθε έρευνας», είπε ο Καστίγιο και την κατηγόρησε για ¨αντιδημοκρατικούς ελιγμούς με στόχο την αποσταθεροποίηση του Περού».

Ο 52χρονος Πέδρο Καστίγιο εξελέγη πρόεδρος του Περού τον περασμένο Ιούνιο με ποσοστό 50.12% επικρατώντας της αντιπάλου του, Κέικο Φουχιμόρι.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

8 Αυγούστου 1974: «Καλησπέρα… Παραιτούμαι»

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Απολογείται σήμερα ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα