ΑΘΗΝΑ
01:57
|
07.05.2024
Η Ε.Ε. ετοιμάζεται να χορηγήσει στους Ουκρανούς πρόσφυγες το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργαστούν στο μπλοκ των 27 εθνών έως και τρία χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ετοιμάζεται να χορηγήσει στους Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους εν μέσω της σφοδρής σύγκρουσης με τη Ρωσία το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργαστούν στο μπλοκ των 27 εθνών έως και τρία χρόνια, δήλωσαν ανώτεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι σήμερα Δευτέρα (28/2) στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι τα κράτη της Ε.Ε. που συνορεύουν με την Ουκρανία θα λάβουν βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσουν τις αφίξεις .

Τουλάχιστον 400.000 Ουκρανοί πρόσφυγες υπολογίζεται έχουν εισέλθει στην Ε.Ε. μέχρι στιγμής, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον. Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία είναι τα κράτη της Ε.Ε. που έχουν χερσαία σύνορα με την Ουκρανία.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για εκατομμύρια αφίξεων», είπε η Γιόχανσον σε συνέντευξη Τύπου μετά από επίσκεψη σε συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας.

Η Γιόχανσον πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. θα συμφωνήσουν έως την ερχόμενη Πέμπτη σε ένα πρόγραμμα προστασίας για όσους εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα