ΑΘΗΝΑ
17:26
|
26.04.2024
Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας κατά τη διάρκεια της αύξησης της παραλλαγής Όμικρον μειώθηκε από 85% σε 73% για…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech Covid-19 είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών από ό, τι σε εφήβους και ενήλικες, σύμφωνα με νέα στοιχεία από αξιωματούχους υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η νέα έρευνα ανακοινώθηκε λίγο αφότου οι ομοσπονδιακές αρχές χαλάρωσαν τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας και μια μέρα αφότου ο Έρικ Άνταμς, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, είπε ότι πιθανότατα θα ακολουθούσε την Κυβερνήτη Κάθυ Χότσουλ στον τερματισμό της χρήσης μάσκας στα σχολεία της πόλης.

Η μελέτη διεξήχθη κατά τη διάρκεια της αύξησης διασποράς της παραλλαγής Όμικρον, αλλά δημοσιοποιήθηκε σε μια περίοδο ραγδαίας πτώσης των κρουσμάτων και των νοσηλειών στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Στη μελέτη που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, αλλά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί με τα επίσημα κριτήρια, έξι επιστήμονες δημόσιας υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανέλυσαν περιπτώσεις και ποσοστά νοσηλείας από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 30 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ 852.384 πλήρως εμβολιασμένων παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών και 365.502 πλήρως εμβολιασμένων παιδιών ηλικίας πέντε έως 11.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας κατά τη διάρκεια της αύξησης της παραλλαγής Όμικρον μειώθηκε από 85% σε 73% για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Στα παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών, η αποτελεσματικότητα μειώθηκε ακόμη πιο σημαντικά, από 100% σε 48%.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας μεταξύ των 12χρονων ήταν 67% – αλλά μόλις 11% για τα 11χρονα.

«Η διαφορά μεταξύ των δύο ηλικιακών ομάδων είναι εντυπωσιακή», δήλωσε στους New York Times ο Φλόριαν Κράμμερ, ανοσολόγος στο Mount Sinai’s Icahn School of Medicine. Σημείωσε ότι σε παιδιά ηλικίας 12 ετών χορηγήθηκαν 30 mg του εμβολίου, η ίδια δόση που χορηγήθηκε σε ενήλικες. Όμως σε παιδιά 11 ετών χορηγήθηκαν μόνο 10 mg. «Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί σχεδόν υποδηλώνει ότι είναι η δόση που κάνει τη διαφορά… το ερώτημα είναι πώς να το διορθώσουμε», είπε ο Kράμμερ.

Ο Έλι Ρόζενμπεργκ, ο αναπληρωτής διευθυντής για τις επιστήμες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δήλωσε στους New York Times ότι, αν και είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι το εμβόλιο Pfizer/BioNTech αναπτύχθηκε ως απάντηση σε μια προηγούμενη παραλλαγή του ιού.

Τα νέα της έρευνας ήρθαν λίγο αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εφάρμοσαν νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις μάσκες για περισσότερο από το 70% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Το νέο σύστημα αλλάζει τον χάρτη κινδύνου του CDC και τοποθετεί περισσότερο από το 70% του πληθυσμού σε κομητείες όπου ο κορωνοϊός αποτελεί χαμηλή ή μεσαία απειλή για τα νοσοκομεία. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν να φορούν μάσκες σε πολλά περιβάλλοντα, ανέφερε η υπηρεσία.

Ωστόσο, το CDC εξακολουθεί να συμβουλεύει τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών, να φορούν μάσκες όπου ο κίνδυνος Covid-19 είναι υψηλός. Αυτή είναι η κατάσταση περίπου στο 37% των κομητειών των ΗΠΑ, όπου ζει περίπου το 28% των Αμερικανών.

ΠΗΓΗ: Τhe Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα