ΑΘΗΝΑ
02:46
|
17.05.2024
Σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών το ποσό των ρωσικών στοιχείων ενργητικού και περιουσίας που πρόκειται να παγώσει πλησιάζει το ένα τρις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα υπονομεύσουν την οικονομία της, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάκαμψης Μπρούνο Λεμέρ.

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αποτελούν το πιο ισχυρό οικονομικό μπλοκ στον κόσμο», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. «Θα πυροδοτήσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, το ποσό των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που πρόκειται να δεσμευτούν αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. «Η Δύση είναι έτοιμη να αυστηροποιήσει περαιτέρω τις κυρώσεις εάν χρειαστεί», σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Στις 26 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση της ρωσικής κυβέρνησης, της Κεντρικής Τράπεζας, της Alfa-Bank, της Otkritie FC Bank, της Rossiya Bank, της Promsvyazbank και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά από τις 12 Απριλίου λόγω της «ειδικής επιχείρησης» του ρωσικού στρατού στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανταποκρινόμενος στην έκκληση των ηγετών των αυτόνομων λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, αποφάσισε να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη ουκρανικών εδαφών.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα