ΑΘΗΝΑ
13:38
|
05.05.2024
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδίδεται σε «βάρβαρες και χωρίς διακρίσεις» τακτικές στοχοποίησης αμάχων στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.
Ο Τζόνσον στη συνάντησή του με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδίδεται σε «βάρβαρες και χωρίς διακρίσεις» τακτικές στοχοποίησης αμάχων στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε «μοιραία υποτιμήσει» την προθυμία του ουκρανικού λαού να πολεμήσει, αλλά και την αποφασιστικότητα της Δύσης.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΒC, το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τα σχόλιά του Βρετανού Πρωθυπουργού έγιναν σε συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Ματέους Μοραβιέτσκι, όπου είπε ότι είναι «ολοένα και πιο σίγουρος» ότι η εισβολή της Ρωσίας θα αποτύχει, προσθέτοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να αποτύχει» στους στόχους του στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν έτοιμος να «βομβαρδίσει πολυκατοικίες, να στείλει πυραύλους σε οικιστικά οικοδομικά τετράγωνα, να σκοτώσει δηλαδή παιδιά, όπως βλέπουμε να γίνεται σε αυξανόμενους αριθμούς».

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να προειδοποιήσει σε ομιλία του ότι η κατοχή της Ουκρανίας θα έχει «βαριές» συνέπειες για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Ο κ. Τζόνσον, που βρίσκεται σήμερα στη Πολωνία για να συναντηθεί με τα συμμαχικά κράτη της ανατολικής Ευρώπης, θα συναντηθεί αργότερα με τους Εσθονούς ηγέτες και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και πρόκειται να συζητήσει για την απάντηση στην εκτυλισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Ουκρανίας, καθώς και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Θα μιλήσει επίσης με βρετανικά στρατεύματα που υπηρετούν στην Εσθονία – η οποία συνορεύει με τη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να υποσχεθεί περαιτέρω κυρώσεις στους συμμάχους του Πούτιν και να πει στον βρετανικό λαό ότι θα υπάρξει κόστος για την οικονομία, για παράδειγμα σε υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Θα πει επίσης ότι υπάρχουν 1.000 Βρετανοί στρατιώτες σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα