ΑΘΗΝΑ
22:33
|
27.04.2024
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι η χώρα του είναι κατά των πολέμων σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Προϊόν της αμερικανικής πολιτικής» χαρακτήρισε την υφιστάμενη κρίση και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. «Εάν αυτοί (σ.σ. ΗΠΑ) δεν είναι σε θέση να δημιουργούν κρίσεις, τότε η πολεμική τους βιομηχανία δεν θα μπορεί να λειτουργεί πλήρως. Χρειάζονται τις κρίσεις για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτής της μαφίας», τόνισε στο μήνυμά του ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, το οποίο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Ο πνευματικός ηγέτης της χώρας τόνισε ότι η Ουκρανία σήμερα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση εξαιτίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Και υπογράμμισε στη συνέχεια, «το Ιράν είναι κατά των πολέμων και της καταστροφής σε κάθε σημείο του πλανήτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 24 Φεβρουαρίου κήρυξε την έναρξη μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία κατ’ απαίτηση των ηγετών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι δεν βάλλει κατά πόλεων της Ουκρανίας, αλλά κατά στρατιωτικών υποδομών. Ωστόσο, το Κίεβο διαψεύδει τη Μόσχα και ανακοινώνει ότι πόλεις όπως η πρωτεύουσα, το Χάρκοβο και η Μαριούπολη δέχονται επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα