ΑΘΗΝΑ
02:18
|
04.05.2024
«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποναζιστικοποίησης της Γερμανίας μετά την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει όπλα την Ουκρανική πλευρά.

«Η προμήθεια όπλων τους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργάτη των Ναζί Στεπάν Μπαντέρα, μας αναγκάζει, θέλοντας και μη, να κάνουμε ένα ρητορικό ερώτημα: Πόσο ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποναζιστικοποίησης της Γερμανίας μετά την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο;», ανέφερε η Ρωσίδα διπλωμάτης, κάνοντας λόγο για «θλιβερούς συνειρμούς».

Με την απόφασή της αυτή, η Γερμανία «ανακαλεί τα φαντάσματα όχι ενός ψυχρού, αλλά ενός πολύ θερμού πολέμου» ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Πυροδοτούνται πολλοί θλιβεροί συνειρμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, «από την κίνηση αυτή του Βερολίνου, που προφανώς δεν συνειδητοποιεί πως υπό τις παρούσες συνθήκες, τα όπλα που θα παραδώσει στο ουκρανικό έδαφος, μπορούν εύκολα να βρεθούν στα χέρια νεοναζί τρομοκρατών και επιδρομέων»

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο ότι η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα προμηθεύσει στην Ουκρανία 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger από τα αποθέματα της Bundeswehr, ώστε να μπορεί να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα